Modele de harti conceptuale

February 17th, 2019 Posted by Uncategorized 0 comments on “Modele de harti conceptuale”

Hartile conceptuale sunt foarte importante pentru ca Antreneaza o serie de functii ale creierului si il ajuta PE Copil sa-si formeze o gandire Logica, in orice disciplina sau domeniu. EA Presupune si operatii de Analiza, IDENTIFICARE a semnificatiei conceptelor (prin procedura de ierarhizare), comparatii, clasificari si rationamente. Figura 3. Întregul spectre de activități de învățare ce pot fi intégrer cu ajutorul CmapTools (http://www.IHMC.us/Users/acanas/publications/NewModelEducation/NewModelforEducation.pdf) perfortajele propuse în tabelul “Model notare” sunt orientative, pentru o LISTĂ de minim 10-12 concepte. Importante pentru elevi sunt criteriile de Evaluare, Care prin îndeplinire Duce la o învăţare eficientă, Dar trăim Într-o Societate orientată spre calcule şi numere şi avem nevoie şi de perfortaje. [17] http://www.IHMC.us/Users/acanas/publications/NewModelEducation/NewModelforEducation.pdf [22] Novak, J.D., Cañas, A.J., s`appuyant sur de nouvelles idées constructivistes et des outils CmapTools pour créer un nouveau modèle d`éducation, disponible à: http://CMAP.IHMC.us/publications/ResearchPapers/TheoryUnderlyingConceptMaps.pdf dezavantajele s-ar înscrie în rândul celor referitoare la timpul sollicitat, la Decker ridicat al standardizării, la rigoarea şi ordinea în Care elevii Lucrezia. Harta conceptuala este o reclamatiile de organizare Logica a informatiilor, evidentiind relatiile dintre diverse concepte si idei. De asemenea, o harta conceptuala reprezinta si o expresie a felului in care mintea Noastra organizeaza si asimilieaza informatiile. Utilitatea hartii conceptuale consta in faptul ca cel Care invata poate avea o viziune de ansamblu asupra informatiilor si poate sa ISI DEA seama ce anume stapaneste si ce anume nu stie Inca. [12] Joița, E.

(Coord.), et coll. (2008). Formarea pedagoică a profesorului: Instrumente de învățare Cognitiv-constructivistă. București: E.D.P., P. 11. De asemenea, ELE pot fi prezentate la orice etapă a lecţiei şi, nu în ultimul rând, atunci Când se însuşesc noţiuni Noi. ELE pot fi analizate şi comparate între ELE şi pot constitui un Punct de plecare pentru activităţile instructiv-Educative de la lecţiile următoare. Kitul de Instrumente Software CmapTools, dezvoltat la IHMC (Institute for Human and machine cognition), reunește perfortele forte ALE conceptului de cartografiere, Cu le tehnologiei, Internet și World Wide Web. Logiciel-UL nu numai că uşurează, pentru utilizatorii de toate vârstele, construirea și modificarea de hărţi conceptuale Într-un mod similaire ca un procesor de Text, ci permite utilizatorilor colaborarea la distanță pentru construcția, Dar şi publicarea acestora, aşa încât oricine le pot accesa, Împreună cu Link-URI către resursele necesare pentru a le explica conținutul și Alte Informații referitoare la harta conceptuală creată.

Instrumentul Software CmapTools poate servi ca bază pentru un nou Tip de integrare a resurselor Internet și toate experiențele DIN Sala de clasă, Laboratorul de fizică, precum și DIN afara Lor, iar Când este folosit Împreună cu hărțile conceptuale Create pentru susţinerea procesului de învățare, oferă un nou modèle educațional.